God karma
God karma
For nylig hjalp Aron kaffeentusiasterne fra Kaffe Karma med at øge deres personlige gennemslagskraft. På den måde kunne vi give et lillebitte bidrag til en virksomhed, der arbejder for at skabe bæredygtige arbejdsliv for mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

Kaffe Karma er en socialøkonomisk virksomhed, der består af frivillige, hjemløse og psykisk sårbare, der er gået sammen om at servere en god kop kaffe. Målet er at skabe et fællesskab, der får socialt udsatte mennesker i arbejde. Kaffe Karma sælger økologisk kaffe to go ved mobilt gadesalg, fra events og arrangementer eller direkte fra webshoppen.  

Noget at stå op til

Alle frivillige, hjemløse og psykisk sårbare får en baristauddannelse, kontinuerlig sparring og løbende supervision. Og det betyder meget. 

“Mange af vores kaffeentusiaster har længe været uden for arbejdsmarkedet. De er psykisk sårbare, hjemløse eller kan af andre grunde have svært ved at overkomme et traditionelt job, fx som følge af hjernerystelse. Det betyder, at de ikke har noget at stå op til og mangler et sted at ‘høre til’. Det håber vi, at Kaffe Karma kan give dem,” fortæller Miechael Stian Hansen, der er stifter og direktør i Kaffe Karma.

Hos Kaffe Karma kan udsatte tjene en lille smule ved siden af kontanthjælpen, samtidig med at de får erfaring, der giver stolthed og styrker deres selvtillid. Målet er i sidste ende, at de får et ”rigtigt” job. Kaffe Karma sælger primært kaffe fra en kaffevogn på Enghave Plads, men vil gerne ud til flere arrangementer.