
Omkring 20 % af en ungdomsårgang gennemfører ikke en ungdomsuddannelse. Derfor arbejder LEAPS-skolerne med projektbaseret læring i samarbejde med lokale aktører.
I går faciliterede Jody Shaw, ledelses- og kommunikationsrådgiver, en workshop for et LEAPS-netværk af skoleledere.
LEAPS står for Læring og Engagement gennem Autentiske Projekter med fokus på Science.
LEAPS handler om at skabe meningsfuld undervisning gennem en tværfaglig og projektbaseret læringsmodel. Baggrunden for initiativet er, at 20 % af en årgang ikke får en ungdomsuddannelse, selvom der mangler arbejdskraft i Danmark.
Kommunikation om LEAPS
Temaet for netværket var: ”Sådan bliver du endnu dygtigere til at kommunikere om LEAPS.”
I workshoppen tog deltagerne fat på et helt centralt ledelsesvilkår: Skolen er en politisk ledet organisation, og det stiller store krav til ledernes evne til at kommunikere klart, strategisk og målrettet – både internt og eksternt. Især i lyset af folkeskolens kvalitetsprogram og de frihedsgrader, det bringer med sig.
På workshoppen arbejdede deltagerne også med, hvordan de gode erfaringer fra LEAPS-skolerne kan kommunikeres til alle relevante aktører.
Deltagerne – skole- og afdelingsledere fra ni skoler – tog udgangspunkt i egne cases og fik mulighed for at:
- Skærpe deres budskaber
- Vinkle argumenter til forskellige målgrupper
- Kvalificere deres kommunikation i forhold til konkrete situationer
Det var en dag fyldt med refleksion, konkrete værktøjer og masser af videndeling. Og ikke mindst: høj energi og nysgerrighed på, hvordan man kan lykkes endnu bedre som kommunikativ leder i en kompleks virkelighed.
Tak til Kata Fonden, som står bag det vigtige initiativ. Fra Kata Fonden deltog og bidrog fem læringschefer på workshoppen.
LEAPS skaber meningsfuld undervisning for elever i folkeskolen. Det sker gennem projektbaseret undervisning, hvor eleverne fordyber sig i virkelige problemstillinger.
Fra LEAP-skolernes hjemmeside
leapskoler.dk
Fem store udfordringer for kunst- og kulturarbejdere
Kunst- og kulturarbejdere har fem store udfordringer, når det gælder om at skabe bæredygtige arbejdsliv. Det viser pr...
Brugbar viden og spændende erfaringer
Efterårsholdet af Os i Transit blev afsluttet i november, og vi er klar til et nyt hold dimittender i overgangen fra st...
Bæredygtige arbejdsliv i folkeskolen – pilotprojekt
Et bæredygtigt arbejdsliv er vigtigt for alle og ikke mindst for de ansatte i folkeskolen, som er med til at danne frem...
Arbejdsfællesskaber styrker trivslen
Arbejdsfællesskaber styrker trivslen og velværet på arbejdspladser og er med til at reducere og forebygge stress. Der...